k
k
Rádió-frekvenciás kezelés elmlélete  A rádió-frekvenciás hullámok energiája a készülék működése közben mozgási energiává alakul. A pólusok által kibocsátott elektromos impulzusok hatására a szöveteket alkotó molekulák egymáshoz ütköznek, ami hőenergia keletkezésével jár. A bőr-, illetve a zsírszövetek kezelésére éppen ezt a keletkező hőt használja fel az eljárás.  Az elektromágneses hullámok jobban terjednek a vízben, mint a levegőben, ezért a pólusok és a bőr közötti területen vizes bázisú kontakt gélt használunk. Az eljárás során keletkező hő függ az energiát kibocsátó pólusok számától, valamint attól, hogy az elektromágneses hullámok milyen típusú  szövetekben terjednek.  A rádiófrekvenciás hullámok nagy előnye, hogy a bőr mélyebben fekvő rétegeit, az irhát és a bőralját is képesek felmelegíteni, és ott kedvező élettani hatásukat kifejteni, anélkül, hogy a bőr felszínén a hám túlmelegedne, és égési sérüléseket szenvedne. Az irha és a bőralja hőmérséklete a kezelés során 50–60 ºC-osra melegszik fel, a bőr felszíni hőmérséklete azonban csak 40–43 ºC-os lesz. Azonnali hatás: a kollagénrostok szerkezete a hő hatására megváltozik. Átmérőjük vastagabb lesz, de hosszuk csökken, a kollagénrostok tehát összehúzódnak. A rádiófrekvenciás hullám frekvenciája a kozmetikai célra használt készülékekben 0,5MHz és 10 MHz  közé esik. Minél magasabb egy hullám frekvenciája, annál kevésbé mélyre hatol a szövetekben. 
A bőraljában keletkező, kb. 60ºC-os hőmérséklet hatására a triglicerid molekulákban a zsírsavkötések felszakadnak, és valóságos lipolízis indul be a bőr alatt. Az adipociták zsírtartalma jelentősen csökken.
Nyitólap Garancia Technikai Leírás Pályázat Készülék szervíz Kapcsolat Kavitációs és RF készülékek Vákuum Lipomasszázs HIFU Hullámmasszázs, Nyirokmasszázs Tartós szőrtelenítés, IPL - E-Light Arckezelő készülékek Mezoterápia, Elektroporáció BÉRELHETŐ IPL készülék